lördag 5 februari 2011

Kommentarsvar. Distress Ink.

Tänkte visa hur jag målade stämpeln till detta kortet:
(blir inget ingående utan mer en översikt)
Alla bilder är klickbara!


Jag använder mig av Distress Ink stämpeldynor. De finns annars också som flytande i refillflaskor om man hellre skulle föredra det.
För att få ut färgen så stämplar jag på en akrylkloss så att det bildas små droppar jag kan plocka upp med en pensel. Vill man ha ljusare färg blandar man ut med lite vatten. Jag blandar ut nästan all min färg, förutom där det är som alldra mörkast. Akta bara så att det inte blir för blött när du ska måla på stämpeln. Jag brukar ha våtservetter att dra lite med penseln på innan jag börjar måla, för att få av det blötaste.

Tattered Rose är senaste dynan jag köpt. Den har jag använt här till ansiktet (all hud på kroppen). Lite mörkare längs kanterna och på kinderna, ljusare åt mitten.
Till klänningen har jag använt mig av Antique Linen. Äger ingen gul, som jag egentligen velat ha, så det fick bli den.
Det är det här med att lägga skuggor som jag tycker är jättesvårt, vart man ska lägga den mörkare färgen.. Men man (jag) får prova sig fram.
Till håret har jag använt mig av tre olika dynor. Antique Linen, Vintage Photo och Walnut Stain (som är den mörkaste) vid kanterna.


Skorna har jag blandat Black Soot och Walnut Stain för en mörkare brun, men så har jag blandat ut med vatten för att det inte ska bli för skarpt.
Rosorna är målade med Fired Brick och bladen har jag använt mig av Pine Needles till.
Strumporna har jag ingen närbild på (det går iofs klicka på kortet). De har jag blandat ut Black Soot så mycket jag bara kan för att få fram en svag svag grå. Och så har jag blandat med en utblandad Weathered Wood.

Jag har fortfarande inte kommit på riktigt hur jag ska göra när jag målar, utan jag testar mig fortfarande fram + att jag kikar på andra stämplar som jag tycker blivit målade fint. Det blir många som hamnar i papperskorgen. ;)


Follow DeadUntilDark Pysslar.

2 kommentarer:

 1. Absolut nått som jag kommer lägga på minnet! :) Underbara saker du gör!

  SvaraRadera
 2. Ahaa, e det så man gör :)
  Tack för tipsen :))

  O kul o "se".
  Kanske även jag kan lära mej nåndag då ju :D

  //Mia

  SvaraRadera

Följ min blogg här:

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...